ASSALAMUALAIKUM BABY UMI

Sabtu, 24 Julai 2010

MATA YANG CANTIK


  • Tahukah kamu bahawa mekap mata boleh memberikan kesan dramatik pada penampilan. Tak kisahlah kamu memilih mekap neutral @ tidak,yang penting ia boleh memberikan perubahan pada mata dan wajah.
  • pilih pembayang mata yang berwarna terang sebagai mekap dasar pada mata. sapukan  warna terang mulai dari pangkal kelopak mata hingga ke bahagian hujung alis mata.
  • Gunakan warna paling gelap untuk membuat garis di sepanjang garis bulu mata.
  • Pembayang mata bukan sahaja boleh menampakkan kamu bertambah cantik,malah boleh menyembunyikan kekurangan pada mata.
  • Jika kamu bermata besar dan lebar,kamu boleh lindunginya dengan pembayang mata  warna terang pada sudut luar mata.
  • Milki mata yang dalam? Sapukan pembayang mata berwarna terang pada kelopak,kombinasikan dengan warna lainmegikut kegemaran (pastikan warna yang di plih juga terang dan tidak terlalu gelap)
  • Sapukan dengan bedak debu dan pembayang mata agar mekap mata akan lebih cantik dan tahan lama.
  • Jika kamu berkaca mata , pilih pembayang mata warna cerah agar mata kelihatan lebih hidup.Namun jika kamu inginkan kesan yang lebih neutral,warna gangsa @ coklat adalah pilihan yang tepat.
  • Pastika kamu kerap membersihkan berus pembayang mata agar pembayang mata lebih tahan lama.
  • hindari pembayang mata jenis shimmer @ berkilat kerana jika kamu tersalah guna,ia akan membuat mata nampak sepet dan bengkak.
  • Untuk menjaga mata dari sinar uv.gunakanlah cermin mata hitam yag mempunyai pelndung UV.
  • Lekapkan mata dengan hirisan timun agar mata segar dan cantik.
  • jika kamu memutuskan untuk mengenakan kanta lekap,kamu harus perhatikan mekap kamu terlebih dahulu.
  • Sebelum merias wajah, kenakan mata dengan kanta lekap terlebih dahulu.
  • Gunakan bedak asas jenis cair dan hindari bedak jenis padat untuk elakkan nya daripada termasuk kedalam mata.
  • Elakkan daripada menggunakan pembayang mata yang mengandungi glitter kerana sebuknya boleh masuk kedalam mata.
  • Jika kamu biasa mengunakan eyeliner,sebaiknya gantikan dengan pensil mata kerana eyeliner bolah membuat mata menjadi pedih dan kurang baik dengan pemakaian kanta lekap.
  • jangan gunakan maskara yang mengandungi serat.Biasanya maskara jenis ini untuk memberikan kesan bulu mata lebih panjang.Dan ia akan mengakibatkan mata kamu tidak terlindung dari debu @ kotoran yang ada di sekitar kamu.
  • Saat membersihkan riasan, sebaiknya pilih pembersih bebas minyak.Sebelum membersihkan wajah,keluarkan dulu kanta lekap dari mata dan mulakan pembersihan. 
petikan dari majalah REMAJA

penjagaan gigi

  • dapatkan rawatan enam bulan sekali agar gigi sihat dan cantik
  • Gosok gigi setiap pagi dan malam (sebelum tidur)
  • Elakkan minum kopi,alkohol dan teh
  • Katakan TAK NAK pada merokok....
gosok gigi ye jangan tak gosok..kalu gigi kuning nanti kecantikan kite akan drop ke bawah tau..

my family....my all thing....

Ayah Dan Ibu

Ayah dan ibu
Itulah permulaan kami
Dapatlah melihat bulan dan
Matahari
Ahai...
Yang dikurniakan dari Ilahi
Ahai...
Ayah dan ibu lah
Mesti dihormati
Ayah dan ibu
Wali dan juga keramat
Pada mereka kita beri hormat
Ahai...
Bagilah tunjuk ajar dan
Nasihat
Supaya hidup
Supaya hidup kita akan selamaT

Aku di lahirkan dalam keluarga yang serba sederhana,tetapi penuh dengan kasih sayang......aku anak bongsu dalam adik beradik ku..
arhhh....aku sayang keluarga aku..
jika mereka tiada,aku pun tak ada di dunia nie..
bagi aku mereka lah segalanya..
di sini lah permulaan ku..aku lahir di dunia nie adalah hasil dari keluarga nie..
Terima kasih mak bapak yang telah mendidik aku sehingga aku dewasa..
Terima kasih akak n abang yang telah menjadi teman dlm hidupku..

bersama atok n cousin

A.....nie best...hehehe..
aku tak tahu nakal tahap aper la aku tym nie....
terlebih nakal.....
aku yang pakai gaun kuning tu..
tengoklaa....akak aku pegang aku,aku nak lepas pulak....
maser nie kitorang memang nakal
yelaa...saper yang tak nakal maser kecil kan...
hahaha...memang lawak lah bila teringat masa kecilku...
bila semua dah dewasa,semua membawa haluan masing-masing...
ada yang dah kawen....
ada yang dah anak dah...
ada yang sibuk dengan hal masing-masing..
tym raya jer dapat berkumpul semua...
dudok2 berkumpul pulak,tak abiz2 citer pasal kisah budak2 dulu....
aku rindu zaman tu....

syurgaku

nie la mak bapak aku...
aku sayang diaorang macam maner diaorang syg kat aku...
mereka orang yang pertama dalam dunia nie aku sayang.....
sape tak sayang parent mereka kan...
walau seburuk mana pun tetap jugak mak bapak kita..
suatu hari nanti pon kita tetap jugak jadi mak bapak kepada anak kita...
jadi berbuat la baik dengan mak bapak kita...
coz kalau korang derhaka,Allah S.W.T dah janjikan neraka untuk merka..
Cuba bayangkan kalau hari ini kita buat jahat dengan mak bapak kita,...
pernah tak terfikir bahawa suatu hari nanti kita akan berada di situasi mereka..
aku sentiasa berdoa kesejahteraan mereka....

Kasih ibu sejati,
membawa bahagia,
haruslah di hormati,
hidupmu sempurna,

jangan lah kau derhaka,
terhadap ibu,
budi nya amat besar terhadap kamu.

dari itu sentiasa,
hormat ibu bapa,
agar hidup bahagia selama-lamanya

cintaku

Nie citer cinta Zaman skol.....
Aku skol kat SMTM @ Sekolah Menengah Teknik Matang Kuching Sarawak...
Al kisah nyer...
study kat sane jumpa pulak mamat nie...
maser tu cinta monyet jer..
dah la same kelas..
tapi kitorang jarang bercakap..
malu2 kuching katekan
dalam sms berani pulak...
masa tu aku fikir betul ker aku serius dengan dia???
haaaaa.........memang pon aku serius dengan nya...boleh kata aku cinta dah kt mamat nie...
Abis skol kitorang jarang jumpa dah....aku kat kampung,dia g PLKN.huhuhuhu....sedih nyer aku..
nak tahu kisah lanjut same ada aku dengan dia masih ader ke tak.....tunggu episod akan datang.hahaha...macam drama la pulak

Video pertunanganku

nie lah cerita pada 14 februari 2010..
bermula status diriku menjadi tunang seseorang......
Insyallah aku akan menjadi tunang yang baik untuk nya.....
aminnnnn

hari pertunanganku

                              aaa....
nie sambungan CINTA MONYET DI SEKOLAH...
akhirnya menjadi sebuah cinta sejati....
walau banyak dugaan yang melanda..
tapi tetap di redahi....
bak kata pepatah 'tak lari gunung dikejar'
      aku n my fiance bertunang pada tanggal 14 FEBRUARI 2010...hari aper tu?????
                     valentine day...
          aku tak sangka dia akhirnya menjadi tunang aku..sooooooo......aku terlalu bersyukur kerana aku punya dia. thank deng....lop u..ehehehe....                                     THANK 4 EVERYTHING DATZ U SHOW 2 ME......
                        nie part jiwang laa...

CINTA MU MEKAR DI DALAM HATI
 kau umpama bunga
yang mekar dihatiku,
ku harap kau mekarlah ,
selama-lamanya,
kau umpama bintang menyinari hidupku,
ku harap kau terus bersinar,

di ketika kau perlukan aku,
sentiasa aku ada di sisimu,
di ketika ku rindu padamu,
terasa cinta semakin dalam,

     sayang......
kasihku abadi 
cintamu mekar di hati ini 

kau dalam ingatan ,
di sepanjang hayatku,
demi cinta kita selama-lamanya........

ALHAMDULILLAH...
bersyukurku kepada ALLAH kerana terjalin nya ikatan ini......
kerna aku percaya jodoh di tangan mu  YA ALLAH..








create by : misz inz

trip ke matang wild life kuching.....

nie kitorang g matang wild life....g picnic...tu la aku ckap geng aku kat sini memang tak abis2x ader citer...
haaaa.....
nie plan sandora dewi puspita..tu yang kat sebelah lelaki baju hitam tu..razy namenyer..sandoar yang montel2x..yang kat sebelah pulak nor afiza...gadis ayu bertudung biru....
aku yang rase budak kecik pulak senang2 jer dok kat pangkuan c jenne..jenne yang bercermin mata,sebelah aku yang bertudung hitam tu epah...nie member sama kampung aku....
yang berbaju hijau pulak fatimah......suara dia paling merdu..hahahaa...

alkisah sebenarnya...
kitorang picnic kat cinie..
macam 2x aku tengok binatang kat situ...
paling best la bila tengok orang hutan....
manja namanyer...
memang best gylerla..
pas tgk binatang tu suma
kitorang g men air pulak..
sandora g mandi2x bersama kelab sejarah..kitorang dok lepak jer..
makan2x..kenyang jugak perut..
hehehe

nie gadis ayu dok kat tepi batu2x...hahaha..
tak mandi p at least men2x jer la...
tu tgn aku tak tahu saper punyer.....
yang pasti dia tengah paling air kat kitorang yang tengah ayu dok kat situ...

aaaaa....
tengok c epah...makan jer...
promote keropok ker....hahaha
yang sorang tu tak pakai baju,berseluar hitam yang berdiri wat aper tu????
pikir la sendiri..
dia garu aper ntah..
hahaha
c razy pulak tengah cari idea ker nak hiburkan kami....???
aku nak promote kawan aku sorangnie
yang pakai cap ber baju oren..
dia kawan kelas aku yang tak abis 2 tido di dalam kelas..

dah aben dah kitorang enjoy kat matang wild life,kiter bergambar pulak...tengokkkk..ayu nyer...hahahah
maner boy ye..
sorry aku tak simpan gambar korang
dah aben dah.....
p masih ader lagi citer pasal smb st joseph nie..

1st day in SMB St Joseph


 Aaaa....aku masuk Form 6 Kat SMB St joseph Kuching Sarawak...
Ini Lah budak 2 nakal kelas aku...
Yang si laki dengan macho nyer..
yang gul pulak dengan ayu nyer..

ishhhh3x....puji sendiri pulak dah..

banyak kisah sekolah aku nie..

skol tahun 2006-2007.

1st tym aku skol sini,punya la gabra aku nak pegi kantin....
naper?????
coz tu kan skol laki...ngeri betul...
nasiblah aku ada kawan iaitu rahifah
.
aku panggil dia epah.sama kampung aku..

                                                               
al kisah 1st tym skol......
balik dari orientasi,aku n epah nak balik laa..
tak tahu jalan ke Wisma Hopoh,kiter punya lagak lawa laa tak nak g tanyer kat orang sekeliling...
kiter sesat pulak..
kiter g ke Dewan Suarah..
dahhhhh.....bler... last....kiter ekot buntut orang..
at last kiter jmpa jugak Wisma Hopoh.. aku n epah sepanjang jln ketawa...
tu baru jer 1st tym skol...hahaha ...

     

satang island


Kitorang g pulau talang satang 2 tahun berturut...
1st tym aku g enjoy dengan kawan-kawan...aku tak sangka aku dapat kawan perjuanganyang sporting n best gyler ....1st tym jugak aku tengok penyu..hehehe..bergambar sakan kitorang kat sana.g bercuti selama 3 hari memang cukup berbaloi..Mengisi masa lapang dengan member perkara yang tak dapat aku lupa..1st datang kat pulau tu,kami dah terjun g mandi..bedebush!!!!!!!hahaha....sampai merah muka coz hari dah la panaz,g mandi lagi kat pantai....memang akan hitam la...tapi aku tak kisah asal aku enjoy jer..

           aku yang tak pandai berenang,juz main2 jer berendam..at last taufiq ajar aku berenang..lawak...bila aku mengenang hal tu..
       tahun 2007,kami g lagi kat pulau yang mencipta sejarah kenangan kami..tapi taufiq,zia and a one tak g..taufiq n zia dah masuk UITM..a one pulak demam campak..so 11 jer yang g..
yang pasti member gurl aku tetap ada..  2 yang best nye..

     Nak jd kisah tahun 2007,percutian kami ada kisah yang menarik....breakfast kami makan mee soup 'mantak'...nie keje c 'timah' nie...and 'hafizul'...adoi...punyer la lapar n tak nak membazir kami lantak jer la...nasib la labu.....                                                                    hari ke -2 ,bangun pagi,kecoh bila razy menjerit dia ada tengok penyu...kami berlari la,coz excited la kan nak tengok penyu.....sampai tempat yang di bagitau,tengok penyu sedang mengawan...hahahahaha....skodeng la sekejap..Razy pun ketawa sambil tu kecewa jugak coz razy excited sangat nak tengok penyu
       malam last kami kat pulau tu,ader pulak citer seram...aku temankan epah g chalet lepas aku n epah g hang up kat buaian melayan perasaan.epah g chalet untuk ambik bantal bushuk nyer.aku tak masuk dalam.aku tengok epah narvouse kluar dari chalet tu.pas tu epah story la apa yang dia alami malam tu..dia ingat jenne yang tidur di dalam,dengan slumber dia kejutkan jenne..yang pelek nyer jenne  tak bangun2x...kluar dr chalet epah tengok jenne ada kat luar...
     e ..... memang la seram...kami berkumpul di pantai,berhampar  tikar...al maklumla kan malam last...memang tak dapat tidur malam tu...aku pulak yang tak tahan nak kencing dengan paksa g 'jamban' yang di hujung chalet. timah n hillary temankan aku...Allah....hanya tuhan yang tahu apa aku nampak.nasib aku tak lemah semangat.bukan main aku 'plentey' epah last2x aku jugak yang kena........                                                                  .pagi tu dah balik dah..huhuhu.....Banyak juga kenangan kat pulau tu..kalo aku citer tak ckup pages...hahahaha


kuching festival

   
aku join kelab tarian kat skol...
best jugak..walau aku tak pandai sangat menari...aku hentam jer..
kalau train,aku mesti kena jer leh nickson,ketua tarian aku...mana tak nyer,aku jer yang salah buat step...huhuhu...
ntah putera bunian mana aku tiba2 jer minat tarian nie..hehehehe
btw...dr situ jugak lah aku dapat belajar sesuatu yang baru...
aku join nie bersama sandora n fatimah...
hehehe..
kadang kadang aku terfikir jugak laa....kenapa la aku minat kelab nie....
sandora banyak jugak ajr step tarian dengan aku...
sandora pandai menari...
teringat aku kat padang merdeka,kitorang raptai...
memang laa syok abis..
enjoyyyyy....
tahun 2006...tengok gambar kat atas tu...
astarfirullah. aku ker tu...
aku,sandora n timah di make up uncle sandora...
kitorang jadi duyung...
hahahaha
excited sangat..sampaikan orang byk ambil gmbar kat kitorang..


TENGOK LAHHH....ader yang jadi kuching..
lepas lah tension bila join group nie...
sandora dah mula kayuh dah...
c timah pulak tengok ape tu....
nak tahu maner ketua kelab kami?????
yang ala-ala diva tu...hahahaha...
kat sebelah aku...
over tu..
tapi sekali aekala jer kan...
so wat ape nak malu...

sukan


Seperti biasa setiap skol pasti ada acara sukan..begitu juga dengan skol aku...
aku bangga bila kawan2 aku pakai bju yag aku reka untuk ary sukan...
tapi kenapa aku tak pakai??
aku pon tak tahu kenape aku tak pakai..hahaha
tapi aku bawak jugak baju tu..
walau pon aku tak pakai..
tahun 2006,ary sukan kami tak pakai bju nie coz memang tak rancang nak buat pon..
aku masih igt laa,aku ambil bahagian larian..
aku punya la rasa kaki aku nie kulit buaya,aku lari tak pakaikasut..at last aku sampai kat penamat,aku nyaris pengsan n rebah,coz kaki aku melecet trok...
kes epah pulak lain...
dia dengan slumber jer lepas jatuh dalam larian,dia cpat2 angkat,n den lari balik..
kitorang tepok tangan coz dia mampu berlari..
tak payah nak cover line malu..hehehe...


hahahhaa..
tahun 2007 citer pulak...
member aku kat atas tu termasuk aku ade laa tengok mamat sekor tu,hensemmmm..
sempat jugak cuci mata....hahha
kitorang tengok2 la dia...
maser tu memang kami tak perasan pun dia ada kekurangan...igt dia sajer tengok kitorang...
rupanya dia ada masalah kepala...
dusssss!!!!!suma member aku tahan ketawa....
last2 kami gelak abis coz tadi bukan main kami berebut...
 geng ...
aku rindu suma tokk!!!!!!


penyakit yang menyerang wanita

UTUSAN SARAWAK HARI INI MENCERITAKAN TENTANG KESIHATAN WANITA-RABU.21 JULAI 2010

Ramai wanita hari ini mengambil sikap sambil lewa terhadap penyakit yang biasa  berkaitan dengan mereka. Ada yang hanya tahu tentang sesuatu apabila ia berlaku kepada diri mereka.
   Wanita yang mengalami infeksi vagina biasanya mengalami lelehan yang berbau dan gatal-gatal. Seiranya infeksi sudah agak serius , penghidapnya akan mengalami rasa sakit pada bahagian bawah perut atau demam. PERLU DI INGATKAN WANITA YANG YANG MENGALAMI SIMPTOM INI PERLU MENDAPAT RAWATAN KERANA INFEKSI VAGINA BOLEH MENYEBABKAN INFEKSI PELVIK PULA.
Bagaimanapun wanitaharus tahu membezakan mana satu lelehan infeksi vagina dan mana satu bukan.
         Setiap wanita pasti mengalami lelehan vagina dan lelehan yang bukan di sebabkan disebabkan jangkitan biasanya tidak berbau,tidak gatal dan berwarna keputihan.
   infeksi paling biasa di alami wanita adalah akibat jangitan fungal (kulat)
  
Jangkitan kuman juga merupakan penyebab Vaginal candidiasis yang mempunyai simptom seperti kemerahan dan bengkak pada vagina dan Vulva, sakit ketika membuang air kecil , sakit semasa melakukan hubugan seks, mengalami lelehan seperti tofu srta ruam pada vagina

faktor risiko jangkitan ini biasanya berpunca :-
  1. tekanan
  2. kehamilan
  3. datang haid
  4. pengambilan pil pencegah kehamilan, antibiotik srta steriod
  5. penyakit diabetis yang tidak terkawal
  6. HIV/AIDS
  7. perubahan hormon semasa datang haid.
Pengidap di nasihatkan agar ;-
  1. mengelakkan douche (membersihkan bahagian dalam faraj dengan mengunakan produk tertentu)
  2. mengunakan produk kesihatan dengan pewangi (mandian buih,semburan,tuala wanita dan tampon)
  3. menukar tuala wanita secara kerap semasa dtang haid,
  4. mengelakkan mengunakan produk fiber sintetik
  5. mengelakkan mandian air panas.
FIBROID

Merupakan benjolan @ ketulan  bukan kanseryang membesar di dalam uterus.
Risiko FIBROID untuk bertukar menjadi kanser amat rendah tetapi masalah biasa yang di hidapi wanita yang mengalami gejala ini adalah pendarahan yang banyak semasa haid sehingga menyebabkan penghidap mengalami masalah kekurangan Fibroid  yang semakin membesar akan menyebabkan tekanan serta sakit pada bahagian bawah perut.

CYST OVARI

Gejala ini berlaku akibat kantung yang membesar  dalam ovari wanita. 
Selain berisiko pecah,cyst  juga boleh menyebabkan pendarahan dan kesakitan kepada penghidapnya.

Simptom Cyst:-
  1. Kesakitan pada bahagian  bawah abdomen @ pelvik.
  2. terasa tekanan @ penuh pada bahagian bawah abdomen 
  3. kesakitan jangka panjang pada bahagian pelvik semasa datang haid dan membuang air kecil
 Cyst berpunca daripada :-
                                              Perubahan hormon dalam badan wanita.


 KANSER SERVIK

         Berlaku akibat salah satu daripada 100 jenis virus yang terbentuk di dalam serviks ,terutama apabila Human Papilomavirus (HPV) membentuk sel secara berganda tanpa kawalan
          HPV jenis 16 dan 18 boleh menyebabkan  kanser serviks .
Sel kanser  peringkat pra kanser dan peringkat awal dapat di kesan melalui ujian Pap  smear.
Setiap wanita yang pernah melakukan hubungan seks adalah terdedah kepada penyakit ini.
beberapa faktor lain yang menyumbang infeksi HPV :-
  1. Tabiat seksual kali pertama pada usia terlalu muda
  2. pasangan seks yang ramai
  3. pasangan seks yang berisiko
  4. wanita yang merokok
  5. pengunaan jangka panjang alat pencegah hamil secara oral
  6. pendedahan kepada virus transmisi seksual


MENOPOUS
Iaitu  putus haid.
Simptom Menopous :-
  1. kerap merasa panas badan
  2. berpeluh
  3. sukar tidur
  4. mengalami insomnia
  5. perubahan mood
  6. sering panas baran


pose manja gitu my nephew

nie,anak saudara aku yang tiut sangat...
kalau aku buka jer laptop,ader la budak nie menyampuk...
dia tak sedar sebenarnya aku snap gmbar dia...
hahaha
dia leka tengok muka dia kat depan laptop..
pastu dia senyum...dia dah tahu dah..
dia paksa aku ambil gmbar dia banyak2..
adoi.....
aku snap jer la memandangkan dia tiut sangat...
abiz dah pose kiter ary nie.........huahua

rabun mata??


Mata adalah anugerah yang paling berharga di kurniakan kepada kita..aku sebagai seorang wanita bukan sahaja pentingkan kecantikan semata-mata.jadi aku tak pernah abaikan anugerah ini.saper yang ader rabun mata tu,jom tengok penjelasan di bawah


RABUN MATA

berlaku disebabkan oleh tidak keseimbangann di antara bola mata dengan kuasa kornea dan kanta mata.
4 jenis rabun mata:-
  1. Miopia (Rabun Jauh) -kabur apanila melihat jauh contohnya memndang papan hitam
                                            - mengecilkan mata apabila melihat jauh
                                           - sakit kepala

   2. Hiperopia (Rabun Dekat) - kabur apabila membaca
                                                - sakit kepala/sakit mata
                                               - mengecilkan mata semasa membaca
                                              - mata terasa cepat letih apabila melakukan kerja pada jarak dekat

3.Astigmatism - objek kelihatan herot benyot
                        -silau
                       - sakit kepala
4.Presbiopia (Rabun Tua)- kabur apabila membaca 2 menjalankan kerja dekat
5.Ambyopia(Mata Malas)- boleh di kesan melalui pemeriksaan.
                                        - boleh menybabkan juling

SECANTIK-CANTIK LELAKI.....

  • Lelaki yang mampu mengalirkan airmata... 
  •  
  • Lelaki yang sedia menerima segala teguran....
  •  
  • Lelaki yang memberi madu setelah menerima racun.......
  •  
  • Lelaki yang bercita-tinggi dan berfikiran jauh
  •  
  • Lelaki yang berbaik sangka
  •  
  • Lelaki yang tidak pernah berputus asa....
  •  
  • KECANTIKAN LELAKI BERADA DI ATAS KEMULIAAN HATINYA

MERINDUIMU.................

YANG TERINDAH

 semenjak kau hadir dalam hidupku,
tiada lagi keresahan...
kau mengetuk pintu hatiku,
tanpa sedari daku izinkan........

kau yang bernama cinta,
kau yang memberi rasa,
kau yang ilhamkan bahagia
hingga aku rasa indah...

maafkan jika ku tak sempurna,
tika bahagia mula menjelma,
bila keyakinan datang merasa,
kasih di sanjung dengan kejujuran,

MEBCINTAI DIRIMU,
MERINDUI DIRIMU,
MEMILIKI DIRIMU HINGGA AKHIR HAYAT 
BERSAMA KAMU

SECANTIK-CANTIK LELAKI.....

  • Lelaki yang mampu mengalirkan airmata... 
  •  
  • Lelaki yang sedia menerima segala teguran....
  •  
  • Lelaki yang memberi madu setelah menerima racun.......
  •  
  • Lelaki yang bercita-tinggi dan berfikiran jauh
  •  
  • Lelaki yang berbaik sangka
  •  
  • Lelaki yang tidak pernah berputus asa....
  •  
  • KECANTIKAN LELAKI BERADA DI ATAS KEMULIAAN HATINYA

MERINDUIMU.................

YANG TERINDAH

 semenjak kau hadir dalam hidupku,
tiada lagi keresahan...
kau mengetuk pintu hatiku,
tanpa sedari daku izinkan........

kau yang bernama cinta,
kau yang memberi rasa,
kau yang ilhamkan bahagia
hingga aku rasa indah...

maafkan jika ku tak sempurna,
tika bahagia mula menjelma,
bila keyakinan datang merasa,
kasih di sanjung dengan kejujuran,

MEBCINTAI DIRIMU,
MERINDUI DIRIMU,
MEMILIKI DIRIMU HINGGA AKHIR HAYAT 
BERSAMA KAMU

WAHAI SUAMIKU...

WAHAI SUAMIKU...
TAHUKAH KAU..BETAPA BAHAGIA NYA AKU BERGELAR ISTERI KEPADAMU..