ASSALAMUALAIKUM BABY UMI

Jumaat, 13 Ogos 2010

TIPS MENDAPAT KAN PERUT RATA

  • MAKAN SEDIKIT PADA WAKTU MALAM
makan malam sering kali menjadi masalah  kepada golongan wanita. Jangan manjakan diri dengan anda dengan cara makan dengan jumlah yang banyak ketika menghadapi masalah kerang ia lebih banyak memburukkan keadaan.Makan dalam jumlah yang banyak pada waktu malam pada mulanya memang akan menyebabkan kenaikan berat badan yang bersifat semantara tetapi lama kelamaan ia akan menyebabkan penambahan berat badan yang bersifat kekal.kajian menunjukkan  bahawa mereka yang tidak bersarapan dan makan tengah hari lebih cenderung mengambil hidangan makan malam yang lebih banyak dan sekali gus  golongan ini memiliki metabolisme yang rendah.Jika anda terlalu lapar pada waktu malam ,elakkkan mengambil makanan yang berat.Ambil sup atau salad kerana makanan begini tidak mengandungi lemak.Dengan cara ini anda akan memperolehi  dua manfaat sekali gus iaitu anda bangun tidur dengan perut yang lebih rata dan memiliki nafsu makan yang lebih baik pada waktu pagi. Selain itu cubalah beberapa tips yang berikut:-
  • MAKAN 5 KALI SEHARI
Tubuh anda memerlukan makanan setiap 3 himgga 5 jam.tiga jumlah hidangan yang besar dalam sehari, (sarapan,snek,makan tengah hari,dan makan malam). dengan cara ini perut anda akan tetap penuh dan anda akan lebih tenaga.
  • MAKAN DUA PERTIGA DARI KEPERLUAN SEHARIAN
Makan dua per tiga dari kalori anda sebelum makan malam.Tubuh anda akan aktif iaitu pada waktu malam hari kerana ketika itu irama tubuh anda semakin menurun.

WAHAI SUAMIKU...

WAHAI SUAMIKU...
TAHUKAH KAU..BETAPA BAHAGIA NYA AKU BERGELAR ISTERI KEPADAMU..